Biografie

English

Dr Hans van den Hooff is Personal Coach, Leiderschap Coach en Psychoanalyticus (C.G. Jung) met praktijk in Amsterdam en Hilversum. Hij werkt met mensen van verschillende achtergronden: jonge ondernemers, kunstenaars, leiders uit het bedrijfsleven, mensen uit de gezondheidszorg, en anderen waaronder ook expatriates. Eerder werkte hij als psychotherapeut en psychoanalyticus in Londen.

Hans van den Hooff heeft in binnen- en buitenland lezingen gegeven en gepubliceerd over analytische psychologie en interpersoonlijke processen in organisaties. Hij is lid van de International Society for the Psychoanalytical Study of Organizations ISPSO , de International Neuropsychoanalysis Society NPSA, is geregistreerd bij de Nederlandse Associatie voor Analytische Psychologie NAAP en de Independent Group of Analytical Psychologists (IGAP) in London.

Voordat hij zich in 2001 zelfstandig vestigde was hij management consultant en partner bij respectievelijk PA Consulting Group en Arthur D. Little. Weer daarvoor werkte hij als natuurkundige bij Shell in Europa en in de VS. Hij promoveerde in de wis- en natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam en kwalificeerde als psychotherapeut en Jungiaans Analyticus in Londen.